Rokada hangi vitaminler var

100 gram çiğ roka; 25 kalori vardır. Vitaminleri; 2373 IU A vitamini, 15 mg C vitamini, 0.4 mg E vitamini, 109 mcg K vitamini, 0.1 mg riboflavin, 97 mcg folat, 0.1 mg B6 vitamini içermektedir.13 Feb 2020

Rokanın vücuda faydaları nelerdir?

Roka; sağlık bakımından oldukça faydalıdır. Bununla beraber; kalbi korur, göz sağlığını iyileştirir, kanser riskini azaltır, kiloyu kontrol altına alır, sindirime yardımcı olur, kan basıncının kontrol edilmesine katkısı vardır, şeker hastalığını önler, sağlıklı kemikler adına kalsiyum ve K vitaminine sahiptir.

Rokanın zararları nedir?

Rokanın zararları; Rokanın gereğinden fazla tüketilmesi durumunda bazı sıkıntıların ortaya çıkmasına sebebiyet verebilir. Rokayı, kalp ve kan rahatsızlıkları yaşayan kişilerin kontrollü bir şekilde tüketmesi son derece önemlidir. Fazla tüketilmesi durumunda gaz probleminin oluşmasına neden olabilir.

Roka hangi vitaminler?

Bu sebze aynı zamanda optimum hücresel enzimatik ve metabolik fonksiyonlar için gerekli olan tiamin, riboflavin, niasin, vitamin B-6 (piridoksin) ve pantotenik asit gibi B-kompleks vitamin grubu için mükemmel kaynaklardır. Taze roka yaprakları sağlıklı seviyelerde C vitamini içerir.

Roka nasıl yenilir?

Taze toplanan roka yaprakları, domates ve sarımsak gibi sebzeler ile salata yapımında kullanılır. Siyah zeytin ve ceviz gibi malzemelerin de eklenebildiği roka salatasına tulum peynir veya kaşar peyniri gibi farklı peynir çeşitleri de konulabilir. Salata dışında et yemeklerine konulan roka sebzesinden çorba da yapılır.

Roka bağırsaklara iyi gelir mi?

Mineral kabına uğramadan dengeli ve sağlıklı zayıflamaya yardımcı olur. Bunun yanında Roka sindirim sitemi için de faydalı bir besindir. Hazmı kolaylaştırır, bağırsakların harekini arttırır, böylece besinlerin daha kolay hazmedilmesini ve gereksiz olanların daha hızlı dışarı atılmasını sağlar.

Günde ne kadar roka tüketilmeli?

K vitamini açısından büyük önem taşır ve 100 gramı günlük kişisel ihtiyacı karşılamaktadır. Son yıllarda besin değerinin yüksek olduğu anlaşıldığından Avrupa ve Amerika'da da tüketilmeye başlamıştır. Itırlı tadı sayesinde salatalara lezzet katan roka birçok hastalığa şifa olmaktadır.

Yeşilliğin faydaları nedir?

İyi bir kalsiyum, A vitamini, B9 vitamini (folat) ve C vitamini kaynağıdır. Yeşil yapraklı sebzeler söz konusu olduğunda en iyi K vitamini kaynağı sayılabilir. K vitamini, kan pıhtılaşmasında büyük rol sahibidir. Ayrıca, kemik sağlığını iyileştirme yeteneği konusunda daha fazla araştırma yapılmaktadır.